Varför WordPress? 5 fördelar med att välja WordPress CMS

juni 17, 2021
Estimerad lästid ca: 4 minuter
Varför wordpress

Att skapa en webbplats från grunden kan verka skrämmande, men tro oss när vi säger att tiderna har förändrats. Det har blivit enklare, snabbare och säkrare än någonsin att utveckla en webbplats idag. Det finns många webbplatsbyggare, bland annat Wix, Squarespace, Magento och Joomla som kan hjälpa dig att komma i gång. Men, Varför WordPress? CMS-systemet vinner över konkurrenterna när det gäller att skapa fantastiska, sofistikerade och anpassade webbplatser.

wordpress hemsida

Hemsidor skapade i WordPress

WordPress driver hela 64,1 % av de webbplatser som byggs med enbart ett CMS som gör det möjligt att lägga upp nytt innehåll varje sekund, varje dag. Det skulle inte vara fel att säga att WordPress är webbhotellsvärldens Oprah Winfrey - populärt, pålitligt och med en lojal användarbas. Anledningen till att det blivit så populärt är att det är en allestädes närvarande, gratis och öppen källkodsplattform. De som värdesätter funktionalitet och mångsidighet kan dra stor nytta av detta kraftfulla och flexibla system. Dessutom gör WordPress som varumärke ett utomordentligt bra jobb med att hålla samman och hålla sin community nöjd.


Vad är WordPress?

WordPress är ett CMS system som praktiskt taget hjälper till att hantera bloggar, nätbutiker, portaler, portföljer och andra hemsidor på internet. Tanken är att alla ska kunna producera och publicera innehåll utan att behöva förstå avancerad teknik. WordPress överträffar de flesta innehållshanteringssystem idag och låter användarna skapa unika, intuitiva och säkra webbplatser.

Några av de största bolagen som BBC America, Forbes och PlayStation har sina webbplatser på WordPress-plattformen. Om det inte räcker för att övertyga dig om varför WordPress är så populärt, finns här fem goda skäl att välja WordPress för ditt nästa webbdesignprojekt.

5 fördelar med att välja WordPress

1. Obegränsade designalternativ

WordPress är generös med att erbjuda sina användare utmärkta designalternativ. Gratis teman ger en otrolig start för nybörjare. De som vill ha bättre funktionalitet kan dock välja mellan tusentals teman från tredjepart. En utvecklare kan dessutom hjälpa dig att skräddarsy ett tema med okonventionella funktioner.

2. Kapacitet för flera användare

Om en webbplats är öppen för flera användare kan du enkelt tilldela olika roller. En enkel tillägg kan dessutom ge utrymme för ännu fler roller. Roller kan vara allt från superadministratör, administratör, redaktör, författare, bidragsgivare och prenumerant. Möjligheten för dessa roller varierar från fullständig till partiell och endast visning med olika funktionaliteter.

användare i wordpress

3. Bättre synlighet i sökmotorer

WordPress ger dig större kontroll över de bästa SEO metoderna för att öka din närvaro på nätet. Med massor av optimeringsfunktioner och strategier kan du öka chanserna att få en bättre placering i sökmotorer som Google och Bing. Ju fler parametrar du uppfyller, desto bättre blir din webbplats i förhållande till konkurrenterna. WordPress är lätt att använda (installation i ett klick med färdigkonfigurerade inställningar) och 99% sökmotorvänlig.

4. Oöverträffad anpassningsbarhet

Är du inte insatt i grunderna för programmering? Inga problem, WordPress är användarvänligt, intuitivt och lätt att lära sig. Har du däremot redan kunskaper inom programmering finns det knappast några begränsningar för vad du kan göra. Eftersom WordPress är en programvara med öppen källkod kan du justera de underliggande koderna för att skapa det du vill ha. Från mallar, plugins till teman och säkerhet - du kan ändra webbplatsen när det passar dig utan att skada det innehåll som tidigare publicerats.

anpassa wordpress hemsida

5. Hög tillförlitlighet i WordPress CMS

Med plattformens enorma popularitet följer ökade hot mot cybersäkerheten där hackare begår illvilliga handlingar för att skada, stjäla eller störa dina värdefulla digitala data. Strikta säkerhetsåtgärder gör dock WordPress till den bästa plattformen för de flesta webbplatsägare. WordPress-utvecklare gör sitt yttersta för att skärpa plattformens säkerhet med ständiga uppdateringar och fortsätter att förbättra den allt eftersom åren går. CMS:et fortsätter helt enkelt att utvecklas till det bättre.

wordpress version

Därför bör du välja WordPress

WordPress har stora fördelar för både personliga och kommersiella hemsidor. Med enkla men kraftfulla funktioner, stöd från en stor community och alla onlineforum som finns tillgängligt kan du utveckla avancerade och funktionsrika hemsidor i WordPress. Förhoppningsvis underlättar vi för dig i valet om vilken CMS plattform du bör välja baserat på företagets behov. Gör rätt i varje moment för att uppnå bästa resultat för din hemsida.

Behöver du anlita professionell hjälp kan du kontakta våra specialister på Ciseway. Vi gör stora framsteg i byggandet av framgångsrika WordPress-webbplatser för våra kunder och vi kan göra samma för dig.

crossmenuchevron-downchevron-right