Videomöte – Byta bakgrundsbild i Microsoft Teams [Snabbguide]

maj 10, 2020
Estimerad lästid ca: 4 minuter
Byta bakgrundsbild teams

Microsoft har med utvecklingen av Teams skapat en fullspäckad och central plattform för samarbete. Med majoritet av alla som jobbar hemifrån numera har efterfrågan för online videoverktyg visat en markant ökning och Microsoft Teams sviker inte med alla tillgängliga funktioner.

Väntar du på att ett Teams videomöte ska börja? Nu är det möjligt att byta bakgrundsbild och använda sig av sina egna bakgrundsbilder i Microsoft Teams. Om du eller ditt företag har kommit igång med Teams, används det förmodligen redan som er go-to verktyg för fjärrarbete eller snabba gruppmöten.

Bakgrundseffekter i Teams

Bakgrundseffekter i Teams är ett sätt att förbättra din videokonferensupplevelse genom att ändra hur du ser ut i kameran. Du kan välja mellan olika förinställda bakgrunder eller ladda upp en egen bild. Du kan också använda en suddig bakgrund för att dölja eventuella störande element i din omgivning. Bakgrundseffekter fungerar på både Windows och Mac, och du kan aktivera dem innan eller under ett möte.

Byta bakgrundsbild i Teams inför videomöte

När du ska byta bakgrundsbild i Teams hämtas olika bakgrundsbilder från ett innehållsleveransnätverk (dvs. ett nätverk för leverans av innehåll som bilder, videos osv. ) eller "CDN" som är en förkortning för "Content Delivery Network".

För att kunna byta bakgrundsbild, använda effekt eller lägga till din egen måste du först starta appen och sedan påbörja ett möte i Microsoft Teams.  Därefter kommer du få följande tre alternativ:

  1. Ingen (tomt).
  2. Oskärpa (suddigt i bakgrunden)
  3. Ersätt bakgrund

Du behöver alltså först gå med i ett möte och momentet innan du klickar på "Anslut nu" får du möjlighet att ställa in ljud, video samt bakgrundseffekter. Följ instruktionerna i videon nedan för att byta bakgrundsbild i Teams:

Teams bakgrundseffekter

Gör bakgrunden suddig (Oskärpa)

När du är i ett Teams möte klicka på [...] I menyraden och välj sedan ”Visa bakgrundseffekter”. Därefter ska du välja ”Oskärpa” (suddig bakgrundseffekt). Du kan som sagt ändra skärpa på bakgrunden innan mötet börjar också 🙂

Tips! Tänk på att om man vill kunna ställa in "oskärpa" så krävs det en processor med Advanced Vector Extensions 2 (AVX2) -stöd.

Byt ut din bakgrund mot en virtuell bild

Inne i ett möte kan du ändra bakgrundsbilden genom att klicka på [...] I menyraden. Välj sedan ”Visa bakgrundseffekter” och därefter ska du ersätta den med en av de kurerade bilder som valts av Microsoft. Där kan du välja mellan några av de bilder som finns.

Nu vet du hur man byter ut bakgrundsbilden i Microsoft Teams. Är du redo att ladda upp en egen bild själv?

Har du svårt att hitta en snygg bakgrund?

För att ta det ett steg längre för de som inte hittar en snygg bakgrund av de alternativen som finns berättar vi även hur du kan ladda upp dina egna bilder.

När du använder funktioner för bakgrundseffekter för första gången skapas en mapp som heter "UPLOAD". Uploads-mappen gör det möjligt att ladda upp dina egna bilder på Windows och Mac.

I nuläget kan du ladda upp nästan vilken JPG, PNG eller GIF-fil som helst till uploads mappen för användning på nästa möte.

Så här gör du för att ladda upp bild:

Sökväg Windows
C:\Users\användarnamn\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads\

Sökväg Mac
\användarnamn\Library\Application Support\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads\

Bakgrundsresurser till Teams

Backgrounds By Ikea
Star Wars Backgrounds

Sammanfattning

Om du vill samarbeta med dina kollegor på ett smidigt och effektivt sätt kan du använda Microsoft Teams som en gemensam plattform för kommunikation och produktivitet. Med Teams kan du skapa och dela formulär, byta bakgrundsbild i videomöten, boka en arbetsyta och mycket mer. Du kan även bjuda in externa gäster till ditt team genom att skicka dem en länk via e-post eller annat sätt.

Teams är en del av Microsoft 365-paketet som ger dig tillgång till olika verktyg för samarbete och kommunikation. Du kan ladda ner Microsoft Teams eller använda det i din webbläsare. Med Teams kan du chatta, ringa, dela filer och anordna videomöten med olika bakgrundseffekter.

Om du vill ha tips på hur du konfigurerar bakgrundseffekter i Teams på bättre videomöten kan du boka in en kostnadsfri konsultation med Ciseway. Du kan också läsa mer om Microsoft Teams och dess funktioner på bloggen.

crossmenuchevron-downchevron-right