Videomöte – Byta bakgrundsbild i Microsoft Teams [Snabbguide]

Byta bakgrundsbild - Microsoft Teams

Microsoft har med utvecklingen av Teams skapat en fullspäckad och central plattform för samarbete. Med majoritet av alla som jobbar hemifrån nu har efterfrågan för online videoverktyg visat en markant ökning och Microsoft Teams sviker inte med alla tillgängliga funktioner. Väntar du på att ett Teams videomöte ska börja? Nu är det möjligt att byta bakrundsbild och använda sig av sina egna bakgrundsbilder i Microsoft Teams. Om du eller ditt företag har kommit igång med Teams, används det förmodligen redan som er go-to verktyg för fjärrarbete eller snabba gruppmöten.

Bakgrundseffekter I MICROSOFT Teams

Bakgrundseffekter innebär alltså att du kan isolera dig själv i kameran från bakgrunden och applicera en mask för att få till en annan bakgrund eller göra den suddig. Funktionen finns tillgängligt både på Windows och Mac.

Hur kan jag byta bakgrundsbild i MICROSOFT Teams?

När du ska byta bakgrundsbild i Teams hämtas olika bakgrundsbilder från ett innehållsleveransnätverk (dvs. ett nätverk för leverans av innehåll som bilder, videos osv. ) eller “CDN” som är en förkortning för “Content Delivery Network“. För att kunna byta bakgrundsbild, använda effekt eller lägga till din egen måste du först starta appen och sedan påbörja ett möte i Microsoft Teams.  Därefter kommer du få följande tre alternativ:

  1. Ingen (tomt).
  2. Oskärpa (suddigt i bakgrunden)
  3. Ersätt bakgrund

Du behöver alltså först joina ett möte och momentet innan du klickar på “Anslut nu” får du möjlighet att ställa in ljud, video samt bakgrundseffekter. Följ instruktionerna i videon nedan för att byta bakgrundsbild i Teams:

Teams_Meeting_bakgrundseffekter

Gör bakgrunden suddig (Oskärpa)

När du är i ett Teams möte klicka på […] I menyraden och välj sedan ”Visa bakgrundseffekter”. Därefter ska du välja ”Oskärpa” (suddig bakgrundseffekt). Du kan som sagt ändra skärpa på bakgrunden innan mötet börjar också 🙂

 

Byt ut din bakgrund mot en virtuell bild

Inne i ett möte kan du ändra bakgrundsbilden genom att klicka på […] I menyraden. Välj sedan ”Visa bakgrundseffekter” och därefter ska du ersätta den med en av de kurerade bilder som valts av Microsoft. Där kan du välja mellan några av de bilder som finns.

 

Nu vet du hur man byter ut bakgrundsbilden i Microsoft Teams. Är du redo att ladda upp en egen bild själv?

Har du SVÅRT ATT Hitta en snygg bakgrund?

För att ta det ett steg längre för de som inte hittar en snygg bakgrund av de alternativen som finns berättar vi även hur du kan ladda upp dina egna bilder.

När du använder funktioner för bakgrundseffekter för första gången skapas en mapp som heter “UPLOAD”. Uploads-mappen gör det möjligt att ladda upp dina egna bilder på Windows och Mac. I nuläget kan du ladda upp nästan vilken JPG, PNG eller GIF-fil som helst till uploads mappen för användning på nästa möte.

Såhär gör du för att ladda upp bild i uploadsmappen:

Sökväg Windows
C:\Users\användarnamn\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads\

 

Sökväg Mac
\användarnamn\Library\Application Support\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads\

 

Bakgrundsresurser till Teams

Backgrounds By Ikea
Star Wars Backgrounds

Kom igång med bakgrundseffekter i Teams

Slutligen behöver du nu bara samla ihop dina kollegor och skapa en gemensam arbetsyta i Teams. Även om inte alla har samma tillgång till Teams kan du bjuda in dina gäster genom att skicka en länk t.ex. via mejl. I samband med det kan alla delta i snabba möten och dessutom flexibelt arbete utan att behöva vara på plats. Du kan också alltid boka in en kosnadsfri konsultation för tips om hur du kommer igång på bästa sätt. Teams är dessutom utan extra kostnader för dig som är Microsoft 365-användare. Klicka på länken för att ladda ner Microsoft Teams.

När det är dags kan du även expandera dina videomöten till publika live konferenser med Live events.


Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email
Vi hjälper dig med det tekniska
extern it stöd
Scroll to Top