Live Events i Teams - Publika Videokonferenser

maj 21, 2020
Estimerad lästid ca: 3 minuter
Liveevents microsoft teams

Vill du streama video live till en stor publik och låta vem som helst delta i ett skapat live event? Utan att deltagarna behöver licens?

Microsoft Teams är ett samarbetsverktyg med många smarta funktioner som underlättar för dig och kommunikationen i teamet, oavsett ditt behov. Live Events är en förlängning av Microsoft Teams som gör att du kan schemalägga och skapa events som kan streamas upp till 20 000 tills 30 Juni 2021 efter det blir det 10 000 lyssnare igen.

Vad är Live Events?

Det är en så kallad ”one-to-many” kommunikationsverktyg som du kan tillgängliggöra för deltagare utanför din organisation. Den största skillnaden mellan möten i Teams och live events är att den förstnämnda tillåter upp till 1000 deltagare i jämförelse med upp till 10 000. Deltagare kan titta direkt eller på den inspelade versionen i Yammer, Teams och/eller Stream.

Deltagarna kan även delta i realtid, med HD-video och interaktiva diskussioner. Du kan till och med interagera presentatörerna med hjälp av modererad Q & A eller en Yammer konversation.

Funktioner:

 • Video Livestream
 • Bjuda in hela organisationen till att följa Live Events
 • Presentationer och innehåll till en stor publik.
 • Upp till 20 000 (tills 30 Juni efter det 10 000 deltagare)
 • 16 timmars event
 • Flera presentatörer
 • Live captions och undertexter
 • Frågor och Svar
 • Pausa och spola bak

Schemalägg publika Live Events

Du kan skapa live-evenemang oavsett vart din publik, team eller kundgrupp befinner sig.

Det finns två typer av Live Events, du kan antingen skapa Live Events via Teams eller ska pa med hjälp av extern utrustning och programvarukodare via Microsoft Stream.

Vilka kan skapa live events?

För att kunna skapa en Live Events behöver du förutom en bra uppkoppling följande:

 • Microsoft licenser: Microsoft 365 Enterprise E1, E3 eller E5 samt en Office 365 A3- eller A5-licens.
 • Behörighet att skapa livehändelser
 • Behörighet att skapa livehändelser i Microsoft Stream (För att kunna använda extern utrustning)
 • Måste ha ett teammedlemskap i organisationen (Dvs får inte vara gäst eller liknande)

Vilka kan delta i live events?

När det gäller Publika live events kan alla som har länken delta utan att behöva logga in.

Privata live events, innebär att man begränsar endast till de inom organisationen eller en specifik grupp. Man behöver då logga in för att ansluta till händelsen.

Skapa Live Event

Personen som skapar live evenemanget, dess organisatör ser då till att live händelsen konfigureras med rätt behörigheter för deltagarna. Även om andra roller finns tillgängliga, som producent (personer som ser till att deltagarna kan se live events utan problem samt dela sin video, skrivbord osv..). Det behövs dock en enda person för att kunna köra ett live evenemang.

Du kan skapa en händelse direkt i Teams genom att följa anvisningarna nedan.

Komma igång med Live Events - Tips & Tricks

Ignorera inte ljud, det är den viktigaste delen av hela liveupplevelsen. Medan belysningen kan vara skillnaden mellan att en produktion uppfattas som högkvalitativ eller amatör. Du kan testa ljudet  i in-Room före ett live event för att undvika brus eller rundgång från rummet under online-eventet. Till sist är det även viktigt att dubbelkolla så att administratören har ställt in rätt policy för Teams, med korrekta inställningar för IPVideo och skärmdelning.

Videomöten i Teams

Kom igång med Live Events (Microsoft)

crossmenuchevron-downchevron-right