Hemligheten till ökad produktivitet i Chrome [Topp 5 Lista]

Öka produktivitet i Chrome

Är din att-göra lista lång? Svårt att få något gjort? Då kan ett produktivitetsverktyg i din webbläsare vara en bra lösning på problemet. Här rekommenderar vi topp 5 gratis Chrome tillägg till din webbläsare (vissa finns även tillgänglig på Firefox). Tilläggen som listas kommer att underlätta och göra ditt arbete mycket smidigare på sikt. Blockera ut dina störningsmoment med dessa enkla tilläggs funktioner. Se listan nedan för några av de bästa gratis tilläggen vi kommer över på nätet.

1. ONE TAB (Chrome & Firefox):

Är du som många andra att du bruka ha massvis med flikar öppet samtidigt? Då är OneTab ett perfekt tillägg till Chrome och Firefox. Du har kanske även lagt märke till att datorn blir trögare och trögare desto fler flikar du har igång samtidigt. När du väl upptäcker att du har allt för många flikar igång samtidigt använder du OneTab. Genom att klicka på OneTab ikonen kan du konvertera alla dina flikar till en lista, allt samlas i en och samma översikt.

När du använder OneTab sparar du upp till 95% minne på datorn endast genom att minska antalet flikar som är öppna. OneTab hjälper dig att rensa röran och spara tid. Samla dina flikar på samma plats och namnge i olika kategorier. Resultatet ger dig en mycket bättre översikt över dina sidor och enkel tillgång till gamla sidor som du navigerat in på men inte hunnit besöka ännu. Ingen registrering krävs. Kom igång direkt med länken nedan:

 

2. MOMENTUM (Chrome & Firefox)

”Good afternoon, Potential User. What is your main focus for today?”

Momentum är en uppmuntrande startsida för när du öppnar alla nya flikar. Varje dag är sig unikt, med ny bild & citat. En personlig dashboard välkomnar dig varje gång du öppnar upp en ny flik. Med härliga bilder och citat blir Momentum snabbt en tillgång för dig som använder Chrome. Momentum innehåller flera funktioner som till exempel: To-do, väderprognos & inspirationer. Dessutom erbjuder Momentum även daglig motivation, vackra foton & citat.  Ett tillägg till din Chrome som hjälper dig att hitta inspiration för att kunna fokusera på dagens uppgifter. Kort sagt, få mer saker gjort med Momentum. Börja din internet surf på ett positivt sätt.

“Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” – Earl Nightingale

3. NARRO (Chrome TILLÄGG)

 

Gör om din läs lista till en podcast. Perfekt när du inte har mycket tid eller energi att läsa en lång artikel. Narro finns som app (iOS & Android), Chrome tillägg eller som bokmärke* på vilka artikel du vill. Narro filtrerar bort allt förutom texten. Texten transkriberas till audio i en klar och tydlig röst med automatisk detektion i över 10 olika språk (Finns på svenska). Dessutom kan Narro extrahera ljud från videolänkar.

Narro skapar automatisk en podcast med alla dina artiklar som du kan lyssna på från alla dina enheter. Lyssna på din läsning direkt i Chrome eller i din Podcast app i mobilen. Perfekt till gymmet, promenaden eller den dagliga pendlingen. Det är enkelt att ställa in och börja använda.

*Du behöver inte ha appen i mobilen eller paddan för att ha användning av Narro. Det räcker med att du har Chrome tillägget och inloggnings länken, som du får när du skapar ett konto. För att lyssna mobilt kopierar du länken och lägger in i din Podcast.

IOS: Podcasts app > Bibliotek > Redigera > Lägg till Podcast by URL > Klistra in URL

Du kan ladda ner appen från Appstore eller bokmärke från**: Narros officiella hemsida

Finns även som app (iOS & Andoids) och bokmärke.

4. NOISLI (Chrome TILLÄGG)

Förbättra ditt fokus och öka produktiviteten med Noisli. Tillägg till din Chrome webbläsare som hjälper dig att blockera irriterande ljud och skapa rätt miljö att arbeta eller koppla av i. Noisli har en vacker utformad design med enkel användning som ökar produktiviteten. Om miljön du befinner dig i är för högt eller för tyst, kan du med Noisli skapa och lyssna på dina favorit bakgrundsljud.

För att maximera produktiviteten finns sammanfattat följande funktioner:

  • Snabbt åtkomst och spela dina favorit kombinationer
  • Använd timern för produktivitets sessioner
  • Master volymkontroll
  • Ha alla dina Combo spellistor i synkronisering
  • Textredigerare fri från distraktioner

I textredigeraren kan du skriva vanlig text eller använda Markdown-syntax. Den här texten sparas lokalt även om du stänger webbläsaren. Funktionen är i Betaversion. Överväg att spara dina texter med nedladdnings funktionen till höger på sidan.

PRISPLANER

Gratis: 2 timmar konvertering (artikel) i månaden.

Premium: $0.50/timmen (ca. 5kr/timmen)

noisli screenshot

5. StayFocusd (Chrome TILLÄGG)

Du sätter dig ner vid datorn, och har lovat dig själv om att vara produktiv idag. Nästa sak du vet är att tolv timmar har gått. Du hann kontrollera e-posten, uppdatera Facebook-status och kollat höjdpunkterna från sporten. Du hann läsa varje artikel i ditt Twitter-flöde, tittat upp ditt favoritband och förlorade en veckas lön på onlinespel. Därmed har du gjort allt förutom det du egentligen hade planerat, dvs. att få jobb gjort!

StayFocusd är en produktivitetsverktyg. Den fungerar genom att begränsa tiden du spenderar på tidskrävande webbplatser som inte hjälper din produktivitet. Ett Chrome tillägg som hjälper dig att hålla fokus på arbetet genom att tilldela en tidsbegränsning på dessa hemsidor. När den tiden sedan går ut, blockeras du från de platser som valts och gör de otillgängliga under resten av dagen.

Den är konfigurerbart, du kan blockera eller tillåta hela webbplatser, specifika underdomäner, specifika sökvägar, specifika sidor & till och med specifika innehåll på sidan (videor, spel, bilder, former etc.).

StayFocusd Chrome

 

DEFINITIONER / FÖRKLARINGAR

* Bookmarklet – Bokmärke

Programvara lagrad som ett bokmärke i en webbläsare. Det tillåter en användare att interagera med den aktuella laddade webbsidan på något sätt.

* Markdown syntax

Ett märkspråk för formatering av text i textfält där vanliga formateringsverktyg saknas. Med Markdown kan du till exempel använda det för att skapa rubriker eller fet, kursiv och länkad text. Syntaxen är förenklad jämfört med html-kod.

AVSLUTNINGSVIS

Har du fler förslag på tillägg som ökar din produktivitet? Vi tar gärna emot alla dina förslag. Om du inte redan använder någon av ovan nämnda tillägg till din webbläsare, oavsett om det är Firefox eller Chrome kan vi hjälpa dig att komma igång. Kontakta oss för att få bollen i rullning.

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email
Vi hjälper dig med det tekniska
extern it stöd
Scroll to Top