Öka produktiviteten med Chrome tillägg [Topp 5 lista]

april 26, 2023
Estimerad lästid ca: 5 minuter
Chrome tillägg

Har du en lång att-göra lista och har svårt att få saker gjort? Då kan ett tillägg i din webbläsare vara den perfekta lösningen på dina produktivitetsproblem. Underlätta ditt arbetsflöde och förenkla din dagliga arbetsbörda för smidigare arbete på sikt. I detta inlägg rekommenderas 5 Chrome tillägg till din webbläsare (vissa finns även tillgängliga på Firefox eller Edge). Nu har vi listat våra fem bästa Chrome tillägg som ökar produktiviteten.

5 Bästa Chrome-tillägg som ökar din produktivitet

Med hjälp av webbläsartillägg kan du blockera dina störningsmoment, öka din produktivitet, minska stress och mycket mer. Samtliga tillägg i listan är testade, använder själva och fungerar utmärkt för oss. Är du redo att ta din produktivitet till nästa nivå? Nedan listar vi på Ciseway fem av våra bästa Chrome tillägg som förbättrar din produktivitet.

1. OneTab: Spara minne och överskåda öppna flikar på ett ställe (Chrome, Edge & Firefox)

Har du en vana av att ha många flikar öppna samtidigt? Då har du nog också märkt att datorn blir trögare ju fler flikar du har i gång samtidigt. Med OneTab kan du spara upp till 95% minne på din dator genom att samla alla öppna flikar under samma tab.

OneTab fungerar utmärkt som tillägg till din webbläsare, oavsett om du använder Edge, Chrome eller Firefox. Genom att klicka på OneTab-ikonen kan du samla alla dina flikar till en enda lista, där samlas alla sidor under en flik, på samma ställe (se bild nedan). För många flikar öppna samtidigt? OneTab-tillägget hjälper dig att rensa upp och spara tid.

OneTab-Firefox

Du kan enkelt organisera dina flikar genom att ge dem olika kategorinamn. Detta ger dig en bättre översikt över dina sidor och enkel tillgång till gamla sidor som du besökt men inte hunnit titta närmare på. Ingen registrering krävs för att använda OneTab.

Kom igång direkt med länken nedan:

2. Momentum: Daglig motivation med - din nya startsida på flikar (Chrome, Edge & Firefox)

“Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” - Earl Nightingale

Momentum är en personlig startsida som välkomnar dig varje gång du öppnar en ny flik i din webbläsare. Med dess härliga bilder och inspirerande citat blir Momentum snabbt en ovärderlig tillgång för dig. Browsertillägget erbjuder flera gratis funktioner, inklusive att-göra-listor, väderprognoser och inspirerande citat.

Dessutom ger Momentum daglig motivation genom vackra foton och citat som hjälper dig att fokusera på dagens uppgifter. Med Momentum kan du få mer gjort på kortare tid och börja din internetsurf på ett positivt sätt. Varje dag är unik med en personlig hälsning, en ny bild och inspirerande citat som exempelvis:

momentum-chrome-tillägg-1024x487

3. Noisli: Blockera irriterande ljud (Chrome, Edge & Firefox)

Förbättra ditt fokus och öka produktiviteten med Noisli. Detta Chrome tillägg hjälper dig att blockera irriterande ljud och skapa rätt miljö att arbeta eller koppla av i din webbläsare. Noisli har en vacker utformad design med enkel användning som ökar produktiviteten. Om miljön du befinner dig i är för högt eller för tyst, kan du med Noisli skapa och lyssna på dina favorit bakgrundsljud.

För att maximera produktiviteten finns sammanfattat följande funktioner:

  • Snabb åtkomst och spela dina favoritkombinationer
  • Använd timern för produktivitets sessioner
  • Master volymkontroll
  • Ha alla dina Combo spellistor i synkronisering
  • Textredigerare fri från distraktioner

I textredigeraren kan du skriva vanlig text eller använda Markdown-syntax. Den här texten sparas lokalt även om du stänger webbläsaren. Funktionen är i Betaversion. Överväg att spara dina texter med nedladdnings funktionen till höger på sidan.

PRIS

  • Gratis: 1,5 timmar streaming per dag, 3 kurerade spellistor & 16 ljud.
  • Pro: Obegränsad streaming, 10 kurerade spellistor & 28 ljud.

noisli

4. StayFocusd: Fokusera på dina arbetsuppgifter (Chrome, Edge)

På morgonen sätter du dig vid datorn och är fast besluten att vara produktiv idag. Lite mer än 12 timmar senare har du kollat din e-post, uppdaterat din Facebook-status och tittat på sport. Du har läst alla artiklar i ditt Twitter-flöde, undersökt ditt favoritband och förlorat en veckolön i spel. Du har redan gjort allting utom det du hade för avsikt att göra - att få arbetet gjort!

Med StayFocusd kan du begränsa den tid du spenderar på tidskrävande webbplatser som inte hjälper dig att få saker gjorda. Det här Chrome-tillägget låter dig fokusera på ditt arbete genom att begränsa hur länge du spenderar på dessa webbplatser. När den tiden löper ut kan du inte komma åt de valda webbplatserna under resten av dagen.

Det är ett mycket flexibelt program som kan blockera eller tillåta hela webbplatser, specifika underdomäner, specifika sökvägar, specifika sidor eller till och med specifikt innehåll på en sida (videor, spel, bilder, formulär osv.).

StayFocusd Chrome

5. Just Read - Ren och anpassad läsupplevelse online (Chrome tillägg)

Just Read är ett webbläsartillägg som ökar produktiviteten genom att erbjuda en ren och distraktionsfri läsupplevelse. Du kan enkelt ta bort störande element från en webbsida och fokusera på det viktiga innehållet, utan annonser, popup-fönster eller annat irrelevant innehåll som kan störa din koncentration.

Genom att använda Just Read kan du läsa snabbare och mer effektivt online, vilket sparar tid och ökar produktiviteten under arbetsdagen. Det bästa med Just Read är att du kan anpassa typsnittet, textstorleken och bakgrunden på sidan för att göra läsningen mer bekväm och lättläst. Detta gör det enkelt för dig att anpassa läsupplevelsen till dina egna preferenser.

Tillägget fungerar på de flesta webbsidor och är särskilt användbart när du behöver läsa längre artiklar eller texter som kräver fokus och koncentration. Så om du vill öka din produktivitet och läsa mer effektivt, är Just Read ett tillägg som du definitivt bör prova.

DEFINITIONER / FÖRKLARINGAR

* Bookmarklet – Bokmärke

Programvara lagrad som ett bokmärke i en webbläsare. Det tillåter en användare att interagera med den aktuella laddade webbsidan på något sätt.

* Markdown syntax

Ett märkspråk för formatering av text i textfält där vanliga formateringsverktyg saknas. Med Markdown kan du till exempel använda det för att skapa rubriker eller fet, kursiv och länkad text. Syntaxen är förenklad jämfört med html-kod.

Produktivitet med Chrome tillägg


Vilket inkluderar: StayFocusd, OneTab, Momentum, Noisli och Just Read. Dessa tillägg hjälper till att minska distraktioner, organisera flikar, ge daglig motivation, blockera störande ljud och förbättra läsupplevelsen. Har du fler förslag på tillägg som ökar produktiviteten? Skicka dina tips oavsett om de är till Chrome eller en annan webbläsare.

Behöver du hjälp att öka produktiviteten? Utöver att installera dessa tillägg kan vi hjälpa dig att komma igång för att maximera din produktivitet när du surfar på nätet.

crossmenuchevron-downchevron-right