Öka produktiviteten med Chrome tillägg [Topp 5 lista]

april 26, 2023
Estimerad lästid ca: 6 minuter
Chrome tillägg

För dig som har en lång att-göra lista och som har svårt att få saker gjorda kan ett produktivitetsverktyg i din webbläsare vara den perfekta lösningen på dina produktivitetsproblem. I detta inlägg kommer vi att rekommendera fem topp Chrome-tillägg till din webbläsare (vissa av dem finns även tillgängliga på Firefox & Edge). Dessa tillägg underlättar ditt arbetsflöde och gör din dagliga arbetsbörda mycket smidigare på sikt.

Med hjälp av dessa enkla tillägg kan du blockera dina störningsmoment och öka din produktivitet samtidigt som du minskar stressen. Vi har testat alla dessa tillägg och de fungerar utmärkt för oss, så vi är säkra på att de också kommer att hjälpa dig att förbättra din produktivitet. Ta en titt på listan nedan för att se några av de fem bästa gratis tilläggen som vi har hittat på nätet.

Top 5 Chrome tillägg

Nedan följer listan på fem Chrome-tillägg som ökar din produktivitet online.

OneTab - Spara minne och överskåda alla dina öppna flikar på ett ställe

Har du liksom många andra massor av flikar öppna samtidigt? Kanske har du också märkt att din dator blir trögare ju fler flikar du har igång samtidigt. Med OneTab kan du spara upp till 95% minne på din dator genom att minska antalet öppna flikar. OneTab-tillägget hjälper dig att rensa upp och spara tid.

OneTab fungerar utmärkt som tillägg till din webbläsare, oavsett om du använder Edge, Chrome eller Firefox. När du inser att du har för många flikar öppna samtidigt kan du använda OneTab. Genom att klicka på OneTab-ikonen kan du konvertera alla dina flikar till en enda lista, där allt samlas på samma ställe.

Du kan enkelt organisera dina flikar genom att ge dem olika kategorinamn. Detta ger dig en bättre översikt över dina sidor och enkel tillgång till gamla sidor som du besökt men inte hunnit titta närmare på. Ingen registrering krävs för att använda OneTab.

OneTab-Firefox

Kom igång direkt med länken nedan:

Daglig motivation med Momentum - din nya startsida på flikar

Momentum är en personlig startsida som välkomnar dig varje gång du öppnar en ny flik i din webbläsare. Med dess härliga bilder och inspirerande citat blir Momentum snabbt en ovärderlig tillgång för dig. Browsertillägget erbjuder flera gratis funktioner, inklusive att-göra-listor, väderprognoser och inspirerande citat.

Dessutom ger Momentum daglig motivation genom vackra foton och citat som hjälper dig att fokusera på dagens uppgifter. Med Momentum kan du få mer gjort på kortare tid och börja din internetsurf på ett positivt sätt. Varje dag är unik med en personlig hälsning, en ny bild och inspirerande citat som exempelvis:

“Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” - Earl Nightingale

momentum-chrome-tillägg-1024x487

Blockera irriterande ljud med Noisli

Förbättra ditt fokus och öka produktiviteten med Noisli. Detta Chrome tillägg hjälper dig att blockera irriterande ljud och skapa rätt miljö att arbeta eller koppla av i din webbläsare. Noisli har en vacker utformad design med enkel användning som ökar produktiviteten. Om miljön du befinner dig i är för högt eller för tyst, kan du med Noisli skapa och lyssna på dina favorit bakgrundsljud.

För att maximera produktiviteten finns sammanfattat följande funktioner:

  • Snabb åtkomst och spela dina favoritkombinationer
  • Använd timern för produktivitets sessioner
  • Master volymkontroll
  • Ha alla dina Combo spellistor i synkronisering
  • Textredigerare fri från distraktioner

I textredigeraren kan du skriva vanlig text eller använda Markdown-syntax. Den här texten sparas lokalt även om du stänger webbläsaren. Funktionen är i Betaversion. Överväg att spara dina texter med nedladdnings funktionen till höger på sidan.

PRIS

Gratis: 1,5 timmar streaming per dag, 3 kurerade spellistor & 16 ljud.

Pro: Obegränsad streaming, 10 kurerade spellistor & 28 ljud.

noisli

Fokusera på dina arbetsuppgifter med StayFocusd

På morgonen sätter du dig vid datorn och är fast besluten att vara produktiv idag. Lite mer än 12 timmar senare har du kollat din e-post, uppdaterat din Facebook-status och tittat på sport. Du har läst alla artiklar i ditt Twitter-flöde, undersökt ditt favoritband och förlorat en veckolön i spel. Du har redan gjort allting utom det du hade för avsikt att göra - att få arbetet gjort!

Med StayFocusd kan du begränsa den tid du spenderar på tidskrävande webbplatser som inte hjälper dig att få saker gjorda. Det här Chrome-tillägget låter dig fokusera på ditt arbete genom att begränsa hur länge du spenderar på dessa webbplatser. När den tiden löper ut kan du inte komma åt de valda webbplatserna under resten av dagen.

Det är ett mycket flexibelt program som kan blockera eller tillåta hela webbplatser, specifika underdomäner, specifika sökvägar, specifika sidor eller till och med specifikt innehåll på en sida (videor, spel, bilder, formulär osv.).

StayFocusd Chrome

Just Read - få en ren och anpassad läsupplevelse med detta tillägg

Just Read är ett tillägg för webbläsare som hjälper dig att öka produktiviteten genom att erbjuda en ren och distraktionsfri läsupplevelse. Detta tillägg låter dig enkelt ta bort störande element från en webbsida och fokusera på det viktiga innehållet, utan annonser, popup-fönster eller annat irrelevant innehåll som kan störa din koncentration. Genom att använda Just Read kan du läsa webbsidor snabbare och mer effektivt, vilket sparar tid och ökar produktiviteten.

En av de bästa sakerna med Just Read är att du kan anpassa typsnittet, textstorleken och bakgrunden på sidan för att göra läsningen mer bekväm och lättläst. Detta gör det enkelt för dig att anpassa läsupplevelsen till dina egna preferenser. Tillägget fungerar på de flesta webbsidor och är särskilt användbart när du behöver läsa längre artiklar eller texter som kräver fokus och koncentration. Så om du vill öka din produktivitet och läsa mer effektivt, är Just Read ett tillägg som du definitivt bör prova.

Narro (Ej tillgänglig sedan 2023)

Eftersom Narro inte längre är tillgängligt efter 2023 är det inte längre ett alternativ för användarna. Det brukade dock vara ett utmärkt verktyg för att omvandla din läslista till en podcast. Med Narro kunde du enkelt filtrera bort allt utom texten och få den transkriberad till ljud med en tydlig och lättförståelig röst med automatisk upptäckt på över 10 olika språk (inklusive svenska). Narro kan också extrahera ljud från videolänkar.

När Narro skapat en podcast med alla dina artiklar kunde du lyssna på din läsning direkt i Chrome eller i din podcast-app på din mobila enhet. Detta passade bra på gymmet, en promenad eller din dagliga pendling. Det var enkelt att installera och använda, och du behövde inte appen på din mobil eller surfplatta för att dra nytta av Narro. Allt du behövde var Chrome-tillägget och inloggningslänken, som du fick när du skapade ett konto. Om du vill lyssna på din mobila enhet kopierar du länken och klistrar in den i din podcast-app.

narro

DEFINITIONER / FÖRKLARINGAR

* Bookmarklet – Bokmärke

Programvara lagrad som ett bokmärke i en webbläsare. Det tillåter en användare att interagera med den aktuella laddade webbsidan på något sätt.

* Markdown syntax

Ett märkspråk för formatering av text i textfält där vanliga formateringsverktyg saknas. Med Markdown kan du till exempel använda det för att skapa rubriker eller fet, kursiv och länkad text. Syntaxen är förenklad jämfört med html-kod.

Slutord


Sammanfattningsvis har vi listat de fem bästa Chrome tilläggen för att öka produktiviteten, inklusive StayFocusd, OneTab, Momentum, Noisli och Just Read. Dessa tillägg hjälper till att minska distraktioner, organisera flikar, ge daglig motivation, blockera störande ljud och förbättra läsupplevelsen.

Om du har fler förslag på tillägg som kan hjälpa till att öka produktiviteten så tar vi gärna emot dem, oavsett om de är till Chrome eller en annan webbläsare. Om du inte redan använder något av dessa tillägg kan vi hjälpa dig att komma igång för att maximera din produktivitet när du surfar på nätet.

crossmenuchevron-downchevron-right