Skicka Stora Filer Online [Gratis]

april 17, 2019
Estimerad lästid ca: 4 minuter
skicka stora filer

Du vill helt enkelt bara kunna skicka stora filer, inte behöva spara, redigera eller dela filen med andra. Att man vänder sig till en annan tjänst än sin mejlklient blir högaktuellt för att undgå begränsningar som t.ex. filstorlek.

Vi berättar hur du går tillväga och samtidigt vara säker på att privata dokument med känslig information inte hamnar någonstans osäkert. I de flesta fallen glömmer man att ställa sig frågor som– "Vart händer med filerna som skickas runt till andra över internet?" eller "är filerna tillgängliga efter delning för vem som helst?". Vi presenterar ett väl godkänt alternativ för säkerfildelning i dagens blogginlägg.

Skicka stora filer via e-post

Problemet med bifogade filer via e-post är huvudsakligen den låga storleksgränsen. Att skicka och ta emot filer är en viktig del i e-post kommunikationen. Storleksgränsen för att ta emot filer höjdes (G Suite, 2017) till 50 MB men att skicka är kvar på bara 25 MB. Skillnaden beror på vilka mottagaren har som e-post leverantör och deras storleksgräns. Vilket är fortfarande alldeles för lågt.

Storleksgränsen för bilagor är 25 MB i G Suite för en vanlig, gratis gmail konto. När du bifogar flera filer samtidigt ska de tillsammans vara max 25 MB.

Skickar du filer som är större än 25 MB?

Använder du Gmail gör Google om det till en länk till Google Drive istället för att bifoga filen separat. Som mottagare kontrollerar Gmail att du har rätt åtkomst till filen för att kunna se, redigera eller tillgång att göra båda. Office 365 gör på samma sätt med en länk till Onedrive istället. Det är en stor röra med att skicka stora filer via e-post överlag men det har man börjat gå ifrån nu.

Bifogade filer i G Suite (ta emot-skicka)

  • Enterprise storleksgräns 25-50 MB
  • Business storleksgräns 25-50 MB
  • Basic storleksgräns 25-50 MB

Bifogade filer i Office 365:

  • OWA/Webmail storleksgräns 35 MB
  • Outlook storleksgräns 150 MB

Det finns olika sätt att komma runt problemet med att skicka stora filer över e-post till andra. Ett sätt är att komprimera filer innan och förutsätter att mottagaren kan öppna den komprimerade filen. Det andra sättet är att använda en fildelningstjänst för att komma runt gränsen.

Dela stora filer online med SwissTransfer

Att skicka filer online behöver inte vara en invecklad och tidskrävande process. Vissa tjänster erbjuder dig ett säkrare sätt att dela dina filer till andra över internet. Ett nytt och väldigt bra alternativ till e-post. Du kan skicka stora filer gratis via SwissTransfer utan registrering, upp till 50 GB i storlek och gratis.

Med anpassad nedladdningsgräns och lösenordsskyddad för din säkerhet. Dessutom används lokala server i Schweiz som omfattas av strikta dataskyddsbestämmelser. På så sätt återfår du kontroll och ser till att du kan behålla det som du delar privat. Du ska inte behöva vara orolig för vad som händer med dina privata filer när du delar med andra över internet.

Dela filer säkert på nätet

Det är alltid viktigt att vara försiktig när man använder online verktyg för att dela interna och känsliga filer. Alla filer är skyddade och användarna behöver aldrig dela sitt lösenord. SwissTransfer ger dig gratis tillgång att skicka filer upp till 50 GB utan att behöva registrera ett konto.

För andra som behöver ännu mer utrymme behöver vanligtvis skapa ett konto för att dela filer upp till 50 GB och med flera personer samtidigt. Du kan skicka stora filer med en länk till mottagaren eller via e-post. Enda informationen du lämnar ifrån dig om du väljer e-post alternativet.

Filöverföring

Behöver du hjälp att komma igång? Allt du behöver göra är att välja en fil, ladda upp, bestäm hur om du vill skicka e-post eller dela en länk. Sedan kan du även bestämma:

  • Tillgänglighetstiden
  • Nedladdningsgräns
  • Säkerhetsskydda med lösenord

Med ovan funktioner kan du välja hur många filer du vill upp till filgränsen. Ställa in extra skydd med lösenord och se till att endast rätt människor har tillgång. Tillgänglighetstiden kan ställas på antingen 1, 7, 15 eller 30 dagar. Om det inte är tillräckligt kan du bestämma om filen ska vara nedladdningsbar 1, 20, 100 eller 250 gånger. Allt du behöver göra nu är att trycka på "Ladda Upp" och länken eller mejlen är redo för att skickas direkt.

Slutord om fildelning

För fler förslag på appar och tillägg kan du läsa Hemligheten till ökad produktivitet i Chrome [Topp 5 Lista] eller hur du skyddar dina lösenord från obehöriga.

Förslag på andra problem som du upplever i din navigering online eller helt enkelt nyfiken om vad vi gör på Ciseway? Tvivla inte på att höra av dig till oss.

crossmenuchevron-downchevron-right