Skicka Stora Filer Online [Gratis & säkert]

Skicka stora filer

Du vill helt enkelt bara kunna skicka stora filer, inte behöva spara, redigera eller dela filen med andra. Det leder i många fall till att man vänder sig till en annan tjänst som WeTransfer och Sprend för att minska huvudvärken. En konsekvens av detta är att man då glömmer att ställa sig frågan – “Vad händer med filerna som vi skickar runt till andra över internet?” samt “är filerna tillgängliga efter delning för vem som helst?“. Vilket leder till privata dokument med känslig information som hamnar någonstans osäkert.

Nu kan du skicka stora filer gratis med Firefox Send. En ny lösning som hanterar dina uppgifter privat och säkert när du vill enkelt skicka dokument online.

Skicka stora filer via e-post

Problemet med bifogade filer via e-post är huvudsakligen den låga storleksgränsen. Att skicka och ta emot filer är en viktig del i e-post kommunikationen. Storleksgränsen för att ta emot filer höjdes (G Suite, 2017) till 50 MB men att skicka är kvar på bara 25 MB. Skillnaden beror på vilka mottagaren har som e-post leverantör och deras storleksgräns. Vilket är fortfarande alldeles för lågt.

Storleksgränsen för bilagor är 25 MB i G Suite för en vanlig, gratis gmail konto. När du bifogar flera filer samtidigt ska de tillsammans vara max 25 MB.

Skickar du filer som är större än 25 MB?

Använder du Gmail gör Google om det till en länk till Google Drive istället för att bifoga filen separat. Som mottagare kontrollerar Gmail att du har rätt åtkomst till filen för att kunna se, redigera eller tillgång att göra båda. Office 365 gör på samma sätt med en länk till Onedrive istället. Det är en stor röra med att skicka stora filer via e-post överlag men det har man börjat gå ifrån nu.

Bifogade filer i G Suite (ta emot-skicka)

  • Enterprise storleksgräns 25-50 MB
  • Business storleksgräns 25-50 MB
  • Basic storleksgräns 25-50 MB

Bifogade filer i Office 365:

  • OWA/Webmail storleksgräns 35 MB
  • Outlook storleksgräns 150 MB

Det finns olika sätt att komma runt problemet med att skicka stora filer över e-post till andra. Ett sätt är att komprimera filer innan och förutsätter att mottagaren kan öppna den komprimerade filen. Det andra sättet är att använda en fildelningstjänst för att komma runt gränsen.

Dela stora filer online med Firefox Send

Tjänsten erbjuder dig ett säkrare sätt att dela dina filer till andra över internet. Ett nytt och väldigt bra alternativ till e-post. Att skicka filer online behöver inte vara en invecklad och tidskrävande process. Du skickar stora filer gratis via Firefox Send upp till 2,5 GB i storlek och är krypterade för din säkerhet. På så sätt återfår du kontroll och ser till att du kan behålla det som du delar privat. Du ska inte behöva vara orolig för vad som händer med dina privata filer när du delar online.

Dela filer med andra säkert på nätet

Det är alltid viktigt att vara försiktig när man använder online verktyg för att dela interna och känsliga filer. Alla filer är skyddade och användarna behöver aldrig dela sitt lösenord till Firefox. Send ger dig gratis tillgång att skicka filer upp till 1 GB utan att behöva registrera ett konto med din e-post. För dig som behöver ännu mer utrymme kan du genom att skapa ett konto dela filer upp till 2,5 GB med flera personer samtidigt. Du kan skapa aktiva länkar som gäller i 1-7 dagar eller upp till 100 nedladdningar. Dessutom kan du hantera delade filer från vilken enhet som helst.
Firefox send

Filöverföring – Kom igång med Send

Behöver du hjälp att komma igång? Allt du behöver göra är att välja en fil som ska laddas upp, hur många nedladdningar eller dagar som länken ska förfalla efter. Det går att välja antingen:

  • 1, 2, 3,4,5,20, 50 eller 100 nedladdningar. Eller
  • 5 minuter, 1 timme, 1 dag eller 7 dagar.

Lägg märke till att det endast går att välja 1 nedladdning, 5 minuter, 1 timme eller 1 dag utan att registrera sig. Du kan fortfarande skicka hur många filer du vill upp till 1 GB utan registrering. Det går även att sätta extra skydd med lösenord för att se till att endast rätt människor har tillgång. Allt du behöver göra nu är att trycka på “Ladda Upp” och vänta tills länken är redo för att skickas.

Avslutningsvis om du är sugen på att prova på tjänsten kan du göra det här: Skicka stora filer gratis.

Eller läs mer information om vad vi gör på Ciseway.

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email
Vi hjälper dig med det tekniska
extern it stöd
Scroll to Top