Microsoft Stream – Direktuppspelning av video

Microsoft Stream

Microsoft Stream integrerar med andra Office 365 appar som Microsoft Teams, SharePoint, OneDrive och Yammer. Med möjlighet för skärminspelning, brusreducering och delning av innehåll ger Microsoft Stream dig och dina kollegor tillgång till videor för att dela kunskaper, fjärrundervisning och annan kommunikation inom hela organisationen.

Vad är Microsoft Stream?

Microsoft Stream är en plattform för videolagring, delning och samarbete. En videotjänst som tillåter dig att ladda upp, visa och dela videor inom hela organisationen. Stream är avsedd för större organisationer, tillgängligt internt för alla användare vilket skapar ännu fler möjligheter att kontinuerligt upptäcka nytt innehåll.

Funktioner i Microsoft Stream

Du kan dela inspelningar, möten, presentationer samt skapa, dela, upptäcka och hantera video på samma sätt som du normalt hanterar andra filer. Du kan till exempel ställa in vem som kan se ditt videoinnehåll och bestämma hur  innehållet ska delas i organisationen. När du använder Stream kan du skydda känsligt innehåll från extern access. Utöver det har du möjlighet att göra innehåll mer effektivt genom att ta bort distraherande bakgrundsljud så att tittarna kan fokusera på personen som pratar och inte vad som händer runtom.

• Ordna innehåll i kanaler och grupper så att det blir lättare att hitta.
• Organisera grupper och kanaler.
• Du kan skapa livehändelser i Microsoft Stream och Microsoft 365.
• Brusreducering på inspelade videor.

Vanliga frågor och svar:

 

Fungerar Microsoft Stream på mobila enheter?

Microsoft Stream är tillgängligt för mobila webbläsare med full funktionalitet på iOS och Android. Dessutom finns det appar för iOS och Android som du kan ladda ned här:

Hur länge kan mitt Live-evenemanget vara?

Den maximala längden för ett live event är 4 timmar. När du har nått den maximala längden på en Live-händelse stoppas händelsen automatiskt och innehållet blir tillgänglig på begäran.

Kan jag bädda in Live-händelsen på en annan webbplats?

Ja, det kan du göra. Du kan enkelt med alla videoklipp i Microsoft Stream bädda in Live-händelsen på vilken webbplats som helst med inbäddnings koden. Dessutom är Stream fullt integrerad med Microsoft Teams, Yammer och SharePoint som stöder enkel inbäddning där endast användare som har behörighet att visa ”Live-händelsen” kan se den.

Varför kan jag inte se alternativet “skapa en Live-händelse”?

Användare med tillåtna licenser och som har aktiverats av stream administratören kan skapa Live events.

Kan personer utanför min organisation se mitt live-evenemang?

För närvarande är strömmar via Microsoft Stream endast tillgängliga för interna användare inom organisationen.

Det verkar finnas ett problem med My Live Stream, vad ska jag göra?

Om du kan ansluta till Live-händelsen korrekt kan det bero på ett problem med kodare. Börja med att kontrollera att din kodare är ansluten och strömmar korrekt. Hög processorbelastning eller bandbredds begränsningar kan orsaka problem med Live-händelsen.

Inbäddat i Microsoft 365

Microsoft Stream är väldigt fint inbäddat i andra Microsoft 365 appar. Den integrerar fint för dig som redan använder Microsoft Teams i organisationen. Förmågan att spela in möten, transkribera och söka efter innehåll tar bort gissningsspelet från att behöva komma ihåg viktiga fakta från möten. Möjligheten att integrera formulär i interna träningsvideos för att begära input från andra deltagare och hålla de engagerade är ytterligare en trevlig funktion.

Som alltid, har du några funderingar eller behöver hjälp med att administrera Streams är du varmt välkommen att kontakta oss.

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email
Vi hjälper dig med det tekniska
extern it stöd
Scroll to Top