Upptäck nya Microsoft 365 funktioner för ökad produktivitet 2023

mars 24, 2023
Estimerad lästid ca: 5 minuter
nya funktioner Microsoft 365

Jämsides med att morgondagens arbete utvecklas ligger Microsoft 365 i framkant och erbjuder kraftfulla verktyg och funktioner som hjälper företag och privatpersoner att hålla kontakten, samarbeta och nå sina mål. Emellanåt väcker nya och förbättrade funktioner vår entusiasm med förhoppningen om att de ska vara ännu effektivare under kommande år.

Med bakgrund av denna spännande utveckling, präglad av ständig innovation, kan det vara en svår utmaning för varje organisation att hålla sig i framkant i den dynamiska digitala tidsåldern. I dagens blogg presenteras därför några av de mest spännande, nya och förbättrade funktionerna från Microsoft år 2023.

Microsoft 365 uppdateringar att se fram emot

Varje år tar Microsoft 365 stora steg för att förbättra sitt utbud, vilket gör det till ett verkligt måste-verktyg för alla som vill bibehålla sin produktivitet och förbli konkurrenskraftiga. Microsoft 365 förbättrar kommunikationsverktygen med ökad säkerhet och funktioner som gör samarbetet enklare än någonsin tidigare.

Med dessa förbättringar kommer Microsoft 365 underlätta för företag och sina användare genom att frigöra ännu mer potential med all data samt förändra sättet vi arbetar i processen.

Vi är glada att kunna presentera några spännande Teams-funktioner som kommer under 2023!

1. Återkalla meddelanden i Exchange Online

Uppgradera Microsoft 365 Exchange online för att återkalla meddelanden. Det är nu möjligt för användare att snabbt återkalla, radera eller ersätta meddelanden som har skickats av misstag. Fungerar med Outlook på webben, Outlook för Windows men inte på Outlook för Mac.

Det finns två sätt att uppdatera mottagarens information utan att behöva kontakta varje mottagare individuellt:

  1. Antingen genom manuell uppdatering eller
  2. Genom att söka.

För användare som använder Outlook-appen återkallas ett meddelande genom att välja meddelandet i mappen "Skickade objekt" och sedan klicka på knappen "Återkalla". Om meddelandet återkallas kommer mottagarna att meddelas och få möjlighet att se det återkallade meddelandet. Om mottagaren redan har läst meddelandet har de fortfarande en kopia av det även om avsändaren har återkallat det.

Den tidigare klassiska versionen var klient-baserad har fokus i den nya uppdateringen skiftats till molnet. Problemet med den klient-baserade versionen är att enbart delar av jobbet slutfördes. Vilket innebar delvis att andra mottagare av meddelandet inte har fått meddelandet om återkallelse, så man kunde fortfarande ha tillgång till det ursprungliga meddelandet.

Den här uppdateringen innebär en övergång till molnlösning för ändringar online och förväntas bli dubbelt så framgångsrik som innan. Funktionen är visserligen inte idiotsäker, men det kan vara ett användbart verktyg för att snabbt rätta till misstag eller radera känsliga meddelanden.

2. Schemalägg och skicka förslag i Teams chatten

Ett bra sätt att maximera kommunikationen i Teams är att schemalägga och skicka förslag i chatten. Genom att schemalägga och skicka förslag kan användare enkelt ge feedback på uppgifter och projekt, föreslå idéer och lösningar på problem. Det skapar rum för en levande dialog med tankeutbyten på en och samma plats.

Schemaläggning av att skicka förslag gör det också möjligt för medlemmarna att få återkoppling i tid och ger alla i teamet en chans att bidra. Tanken med regelbundna sändningsförslag är att teamet lättare ska kunna uppnå bra resultat och arbeta tillsammans mot samma mål. 

Denna funktion är tillgänglig sedan februari, 2023. Här kan du läsa mer information om tidigare uppdateringar i Teams. 

3. Justera bakgrund med video filter i Teams-möten

Videofilter i Teams-möten är en ytterligare ny funktion som vi ser fram emot i Teams 2023. En mängd nya anpassningsalternativ kommer att finnas tillgängliga, vilket ger användarna möjlighet att justera bakgrunder och andra element i mötesrummet för att göra det mer personligt. Dessa anpassningar inkluderar bakgrunder från Microsoft 365-teman, anpassade bakgrunder från personliga filer och till och med möjligheten att sudda ut bakgrunder för mer integritet. Med dessa anpassningar kan användarna göra varje möte unikt och speciellt för deltagarna.

4. Förenklade Microsoft Loop och Components i Teams

Microsoft Loop är en spännande ny produkt som förväntas transformera hur vi samarbetar och delar information. Loop bygger på en enkel och intuitiv användarupplevelse som gör det lättare än någonsin att organisera, strukturera och bearbeta information i realtid. Med Loop kan användare enkelt samla allt från brainstorming-sessions och mötesanteckningar till to-dos och filer på ett och samma ställe.

Loop gör det enkelt att hålla reda på projekt, uppgifter och annat. Tillsammans med Components, en annan produkt från Microsoft, kan Loop göra ännu mer för att öka produktiviteten. Components tillåter användare att skapa och återanvända presentationer, diagram och andra element som kan användas i olika sammanhang. Med Components kan du snabbt och enkelt hitta den information du söker. Du hittar ikonen b.la. i Teams-appen och kan dela saker som listor, paragrafer, tabeller och to-do's.

Med Loop och Components blir det lättare än någonsin att samarbeta, kommunicera och sätta upp mål inom arbetsgruppen. Vi ser fram emot att se hur Loop och Components kommer att förändra sättet vi jobbar på, och hur det kommer att bidra till att öka produktiviteten och kreativiteten i arbetsplatsen!

Microsoft loop

5. Förbättrad prestanda i Microsoft Teams

Sist ut på denna lista är en efterlängtad uppgradering av Teams-appen. I den kommande versionen handlar det inte om en speciell funktion utan besvarar istället den vanligaste kritiken och klagomålen mot Teams - vilket är prestandan. Teams byggs om från grunden i syfte att kunna effektivisera datorns resurskapacitet vid användning av appen. 

Det innebär mindre användning av CPU, minnet och längre batteritid. Rent praktiskt betyder det att det ska gå snabbare att öppna, mötespresentationer blir mer flexibel och smidigare att svara på meddelanden.

6. Integration med Artificiell Intelligens (AI)

Microsoft 365 integreras med AI och blir smartare, mer intuitivt och effektivt. AI-drivna funktioner som hjälper användarna att organisera sin arbetsbelastning, planera möten och slutföra uppgifter mer effektivt. De nya funktionerna gör det möjligt för användarna att spara tid och fokusera på mer strategiska uppgifter.

Microsoft har tillkännagivit flera AI-drivna funktioner och uppdateringar som kommer att integreras i Microsoft 365 år 2023 (bland annat Microsoft Copilot, Viva Sales, Viva Insights & Fluid Framework).

Förbättrade funktioner för Microsoft 365 kunder

Microsoft 365 fortsätter att utvecklas med nya funktioner och förbättringar som är utformade för att göra arbetet enklare, effektivare och säkrare. Med förbättrade säkerhetsåtgärder, AI-integration, förbättrade samarbetsverktyg och ökad tillgänglighet fortsätter Microsoft att gå i bräschen för optimering av framgångsrika digitala lösningar till både företag och privatpersoner.

Det är viktigt för oss att förstå de senaste trenderna och framstegen inom IT-branschen, så att du kan hålla jämna steg med konkurrenterna och erbjuda de mest effektiva produkterna och tjänsterna till dina kunder. För att hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen inom branschen krävs kontinuerlig översyn av den senaste forskningen. Genom att hålla dig uppdaterad på vår blogg kan du se till att ta del av de senaste nyheterna inom Microsoft 365.

Vi hoppas att du kommer att gilla dessa nya funktioner och ser själva fram emot att testa de. Låt oss veta om du har några frågor eller synpunkter. Tack!

crossmenuchevron-downchevron-right