Efterlängtade Microsoft Teams funktioner för bättre digitala möten

mars 10, 2021
Estimerad lästid ca: 5 minuter
Microsoft teams kommande funktioner

Microsoft Teams är ett välbekant kommunikationsverktyg för företag som vill hålla och delta i digitala möten, dokumentera samtal, samarbeta kring dokument och mycket annat. Ta kommandot över dina möten med dessa efterlängtade Teams funktioner. I denna artikel lyfter vi fram de framtida funktionerna som gör det enklare för dig att hålla och dela möten med alla deltagare. För dig som vill hålla dig uppdaterad kring hur din organisation kan få ut ännu mer av Teams.

8 Microsoft Teams funktioner

Microsoft utvecklar Teams utifrån användarnas behov och skickar därmed ut regelbundna uppdateringar med nya funktioner till Teams.

1. Spara inspelade möten till OneDrive och SharePoint

Att kunna spara Teams mötesinspelningar direkt i OneDrive eller SharePoint är en efterlängtad funktion. Microsoft Teams inspelningar har länge sparats i Microsoft Stream, samtidigt som tjänsten inte har direkta fördelningsverkyg och är för begränsad.

Numera kan inspelningarna sparas och lagras direkt i OneDrive och SharePoint. Eftersom filerna finns i OneDrive / SharePoint drar man nytta av funktionaliteter som behörigheter, delning, lagringspolicys, informationsstyrning med mera.

2. Live reaktioner under möten

Med live reaktioner kan du skicka live reaktioner under ett möte med emojis som visas upp på din bildskärm för alla deltagare. Live-reaktioner är en delad funktion med PowerPoint Live Presentations, vilket gör det möjligt för publiken att ge omedelbar feedback till presentatören. Vissa icke-verbala reaktioner som leenden och huvudnickar kan vara svåra att uppfatta under digitala möten.

3. Tillsammansläge för bättre mötesupplevelse

Tillsammans-läge använder AI segmenteringsteknik i möten för att digitalt placera deltagarna i en delad bakgrund, vilket ger en bättre upplevelse av mötena och en känsla av att du sitter i samma rum med övriga deltagare i mötet.

Denna funktion är hjälpsam för dig som vill minska videoansträngningen i möten där flera personer pratar. Det blir alltså enklare för deltagarna nu att förstå vem som pratar. Tillsammans-läge gör möten mer engagerade och främjar fokus, samt att man tar del av icke-verbal kommunikation som är så viktig för oss.

4. Stort galleri vy för stora möten

Stöd för stort galleri vy innebär att du kan visa upp till 49 mötesdeltagare åt gången. Alternativet aktiveras när ett möte startas med minst 10 personer med kamerorna påslagna.

När Stor vy aktiveras anpassas skärmen dynamiskt beroende på antalet deltagare som är närvarande eller antalet kameror som är påslagna.

Exempelvis om jag aktiverar ett möte för med 20 personer visas ett 4 x 5 rutnät eller mindre och byter till 6 x 5 om antalet deltagare skulle stiga. Om fler deltagare deltar i mötet byter Team till en 7 x 7-layout (49) så att du kan se alla medlemmar i mötet.

Är det ingen som delar video? Då kommer storgalleri inte vara valbart i menyn och deltagare vars videoflöde inte visas på skärmen finns som ikoner längst ner på skärmen.

5. Branded Lobby (för desktop)

Skräddarsy och anpassa dina möten i Teams. Snart kan alla Teams administratörer standardisera sina möten med varumärkets logotyp. I lobbyn inför mötet ses din logotyp i displayen. Upplevelsen av dina Team-möten förhöjs och loggan kommer att visas i möten där organisatören har ”Advanced Communications”(Öppnas i extern).

För att ta del av denna funktion krävs det alltså en ”Advanced Communications” licens som finns tillgängligt endast i Microsoft 365, i form av ett tillägg i en M365 (eller Office 365) prenumeration. Branded lobby läggs inte automatiskt in i din befintliga prenumeration och du kan heller inte köpa det separat.

6. SharePoint Home Site app

Med det nya SharePoint ”Home site” kommer du kunna ta med ditt intranät direkt till Teams. App ikonen och namnet matchar företagets varumärke och gör det möjligt för alla anställda att upptäcka, navigera och konsumera interna webbplatser i Teams.

SharePoint home site ger anställda en bättre inblick in i resterande delar av företagets intranät genom att använda samma globala navigering som navigeringsfältet i SharePoint.

7. Stöd för större möten i Teams

Håll interaktiva möten med fler deltagare – upp till 1000 personer. Snart kan fler chatta, kommentera och delta med video. I den här uppdateringen blir det alltså möjligt att tillåta 1000 aktiva deltagare närvara i ett och samma möte.

Om det är så att det är fler deltagare som kommer in på mötet skalar den automatiskt upp åt dig så att 20 0000 deltagare kan koppla upp sig i samma möte. Alla deltagare efter 1000 kommer däremot bara kunna följa mötet.

8. Dynamisk vy i videomöten

Dynamisk vy optimerar det delade innehållet och videodeltagandet automatiskt under Team-möten. Denna funktion är perfekt för dig som behöver kunna prestera digitalt, och det enkelt. Med dem nya kontrollerna så kan du skräddarsy din vy efter dina önskemål, samt dela innehållet med specifika mötesdeltagare sida vid sida.

Vad är det som utmärker "dynamisk vy"? Tidigare när man delade skärm så var det endast skärmens innehåll som visades. Dynamisk vy gör det nu möjligt att se de andra deltagarnas skärmar samtidigt som man delar sin.

Nya Teams funktioner 2023

Varje år släpps det nya applikationer, uppdateringar, förbättringar och funktioner som underlättar användningen av alla program. Det är svårt att alltid hänga med, men som ledande inom företagsverktyg sedan länge banar Microsoft vägen. Du kan läsa mer om nya, spännande Microsoft 365 uppdateringar som släpps 2023. Eller, Besök Microsoft Roadmap för mer info.

Använd tekniken till din fördel

Tycker du att det är viktigt med framgångsrika möten i digital form? Då kan det vara bra att veta om och förstå tekniken som finns tillgänglig för dig. Dessa nya Microsoft Teams funktioner kan vara till stort värde för dig och ditt företag för att kunna förbättra er arbetssituation. Se därför till att hålla dig uppdaterad kring de senaste funktionerna för att öka produktivitet, kunskap, arbetsflöde, säkerhet, efterlevnad och hantering.

För dig som är nyfiken över hur Teams kan användas inom företaget, kontakta oss så berättar vi mer. Eller läs mer om vår managerande tjänst inom Microsoft 365.

crossmenuchevron-downchevron-right