Microsoft Teams - Gratis

maj 31, 2021
Estimerad lästid ca: 4 minuter
Microsoft teams chatt

Nu har Microsoft äntligen lanserat den personliga versionen av Microsoft Teams. Detta efter att ha förhandsgranskat tjänsten i över ett år. Tjänsten innebär att vem som helst kan använda Microsoft Teams gratis. Du behöver således inte betala för ett samarbetsverktyg för att kommunicera med vänner eller familj.

Dagarna då teknisk okunnighet eller felaktiga länkar kunde sabotera ett möte är förbi oss. I dagens inlägg berättar vi mer om vad allt detta innebär för dig.

Vad ingår i Microsoft Teams gratis versionen?

 • Online möten
 • Skicka obegränsat antal chattmeddelanden (även efter att samtalet är avslutas).
 • 10 GB lagringsutrymme för teamet plus 2 GB per person för personlig lagring.
 • Ljud- och videosamtal för enskilda personer och grupper upp till 100 personer (höjt till 300 personer under COVID-19)
 • Teamsmöten upp till 60 minuter (förlängt till 24 timmar tills vidare för att förenkla under COVID-19).
 • Kommunikation och samarbete med vem som helst.

Gruppsamtal utan kort tidsgräns

Microsoft kommer så småningom att införa en tidsbegränsning à 60 minuter på alla gruppsamtal som har upp till 100 deltagare, men kommer att behålla 24 timmar för 1:1-samtal, efter pandemin. Fram tills dess kan du bjuda in upp emot 300 personer till ett och samma rum utan några svårigheter. Till skillnad från de oräkneliga andra applikationerna som finns på marknaden så lider inte samtalsfunktionen på Teams av kort tidsgräns.

Du kan alltså ringa eller hålla videomöten - en och en eller i grupp, upp till 24 timmar. Dessutom kan videolänken i Teams delas till vem som helst, även om de inte använder applikationen – allt detta utan att behöva spendera en enda krona.

Håll kontakt med familj och vänner

Så vare sig du vill samla hela familjen, dina vänner eller dina kollegor: möjligheten att närma dig dem du vill och hålla kontakt med dem du behöver, har blivit åtkomlig för alla. Styr och organisera allt, stort som smått - från chatt till samtal, från en och samma plattform. Koordinera enkelt utan att behöva lämna chatten.

Du kan även konvertera meddelanden från gruppchattarna till uppgifter som ska bockas av. Om familjen exempelvis planerar en resa kan du skapa en delad arbetslista och tilldela andra i gruppen uppgifter. Alla kan visa och redigera uppgifter samt bocka av objekt när de är klara. På så sätt hjälps alla åt för att ta sig över mållinjen.

Together Mode – Få känslan av att sitta i samma rum

Together Mode

Från online samtal till gruppchattar blir det nu enkelt för dig att koordinera planer med dina nära och kära. Funktionen för tillsammansläge lanserades som senast i februari 2021 och finns nu även tillgänglig i gratisversionen av Teams. Det är en utmärkt funktion om du är som många andra och ibland kan tröttna på vanliga videosamtal.

Med hjälp av tillsammansläge kan du förvandla vanliga videosamtal till en delad virtuell miljö där ni tillsammans kan skapa känslan av att vara på samma plats med övriga deltagare som vänner och familj. Du kan välja mellan en mängd olika virtuella miljöer som till exempel en familjelounge, ett kafé eller en semesterort för att göra samtalen mer engagerande, roliga och känslan av att vara tillsammans även när ni är åtskilda.  Det slutar inte där, även efter genomfört möte kan du följa upp och fortsätta samtalet från där det slutade via chatten eftersom gruppkonversationen sparas.

Lista över Microsoft Teams gratis funktioner

Möten och samtal
1. Ljud - och videosamtal onlineJa
2. SkärmdelningJa
3. Anpassade BakgrunderJa
4. Schemalagda mötenJa
5. Inspelning av mötenNej
Chatt och samarbete
6. Högsta antal användare500 000
7. Obegränsade chattmeddelanden och obegränsad sökning i TeamsJa
8. Gäståtkomst till TeamsJa
9. Bifoga filer vid chatt2 GB per användare
10. Samarbete kring Office-dokument i TeamsJa
11. Över 250 integrerade appar och tjänster för TeamsJa
Säkerhet och efterlevnad
12. Microsoft Teams-datakryptering i vila och under överföringJa

Vad ingår inte i Microsoft Teams gratis-versionen?

Den fullständiga och betalversionen av Teams innehåller följande:

 • Utökat lagringsutrymme med planer som börjar med 1 TB fillagring per användare.
 • Ett heltäckande filsamarbete i Office-datorprogrammen.
 • Mötesinspelningar.
 • Värd för online- och videokonferensmöten för upp till 250 personer.
 • Fler integrationer av appar från första och tredje part.
 • Telefon- och online support dygnet runt.
 • Ytterligare APP-integrationer.
 • Säkerhet och efterlevnad på företagsnivå.

Microsoft Teams gratis erbjuder alla huvudfunktioner, men mer avancerade funktioner finns endast i betalversionen som ingår i Microsoft 365. Läs mer om Teams specifikationer och begränsningar i vårt tidigare blogginlägg.

Slutord om Teams gratis

Microsoft vill med denna uppdatering hjälpa dig att få kontakt och få saker gjorda med ens familj och vänner. Teams utvecklas mer och mer till en verklig hörnsten för kommunikation och samarbete. Oavsett om du använder Teams gratisversionen eller premium, så är Microsoft Teams ett komplett hjälpmedel för dig. Använd tekniken till din fördel genom att fördjupa dig i Teams möten utan krav på licens.

Ladda ner Microsoft Teams gratis

Om du är en helt ny användare av Microsoft Teams kan du enkelt ladda ner det gratis här för att komma i gång direkt. Du laddar inte ner något när du kör den via webben. Annars är det bara att klicka på din profil och lägga till ett personligt konto.

Känner du dig för att fördjupa dig mer i Teams? Nedan listar vi några tips:

crossmenuchevron-downchevron-right